Salam de biscuiti reteta, reteta de post

de burdulea56 in Dulciuri, 6 Dec 2011 | 9458 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Daca doriti ceva dulce, nu vreti sa pierdeti prea mult timp, mai vreti sa fie si de post, va recomand o reteta de salam de biscuiti simpla, rapida si gustoasa desigur.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 500 g biscuiti simpli,
  • 350-400 ml ceai de fructe,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 vanilii,
  • 1 lingura miere,
  • 125 g margarina Unirea,
  • 4 cuburi de rahat colorat,
  • 2 linguri de stafide,
  • coaja rasa de la o lamaie mica,
  • 3 linguri cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta, reteta de post:

Salam de biscuiti reteta

La  400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. 

Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele.  Intr-o cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestecam bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie.

Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.

Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.

TIPS-URI

1

In loc de rahat puteti folosi nuca prajita sau alune nesarate. In loc de ceai de fructe e buna cafeaua sau ceaiul de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

burdulea56 1

17.12.2011, 00:28

Iris, draga, nu e mare scofala, se taie felii de grosimea degetului, apoi cu forme de biscuiti/fursecuri decupezi ce forme doresti. Se face risipa, dar arata bine.

Bya Ralu 1

23.01.2013, 11:27

ce fain arata

burdulea56 1

12.02.2013, 20:17

Multumesc Bya ralu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca